Back in the US

Hoi,

Weeral een dikke twee weken terug in de US, na ons heel fijne bezoek aan Belgie. Het was druk, maar we hebben er echt van genoten iedereen terug te zien en rond te lopen in het oude vertrouwde Leuven, Schalkhoven, Tongeren, Kapellen, … . Niet dat het raar aandeed, het was net of we niet weggeweest waren, ik zou zo de draad weer kunnen oppikken. En hoewel ik het hier in Madison echt wel naar mijn zin heb, heeft het bezoek me toch nog extra zeker gemaakt dat we zeker terug komen naar Belgie, hoewel sommigen onder jullie daar hun twijfels over hebben… (Bert zijn verknochtheid aan Belgie was wel duidelijk minder dan die van mij, die zou een paar extra jaren hier gerust zien zitten). Toch een beetje heimwee naar mijn oude leven, hoewel dat ook wel vaak erg druk en gestrest was…

Ook Karel en Toon hebben er -ondanks het drukke schema- van genoten. De aandacht van de grootouders, weerzien van de nichtjes en neefjes en vriendjes en voor Karel ook wel de vervroegde verjaardagfeestjes en bijhorende cadeautjes. We hebben dan ook een extra koffer moeten lenen om dit allemaal terug te vervoeren, ook al omdat ik mijn tour had gedaan langs enkele van mijn favoriete winkels en langs de HEMA. Wel ook bij iedereen wat laten liggen, Wekke zijn koffer zal al half gevuld zijn met het meebrengen van de ‘verloren voorwerpen’.

Karel heeft zijn school weer hervat, zij het in een volledig nieuwe omgeving: nieuwe school, nieuwe juf, nieuwe vriendjes en geen Jules meer die voor tolk kan spelen. Hij doet het wel erg goed, geen gemopper en hij vindt het precies ook wel echt leuk. Hij zit dus nu in Kindergarten, een soort opstapklasjes naar het eerste leerjaar, de ‘leerstof’ ligt zowat tussen het derde kleuterklasje en het eerste leerjaar in Belgie. Hij zal ook al leren lezen dit jaar en er wordt minder tijd vrijgemaakt om te spelen. Kindergarten is hier in de US wel eeen grote stap. De eerste schooldag waren er dan ook veel moeders en vaders die met balonnen, videocamera’s, fototoestellen hun kind uitwuifden (ik was mijn camera vergeten, maar de andere ouders waren er zo bezorgd over dat ik dit belangrijke moment niet op film kon vastleggen, dat ze wat extra foto’s van Karel hebben getrokken en me al hebben bezorgd). Heel vriendelijke mensen dus allemaal.
En weer zit Karel in de namiddagklas, van half 1 tot kwart na 3, nog steeds geen full day dus.

De scholen hier proberen echt wel een community van de kinderen en ouders te maken en dat is wel leuk. Zo is er de vrijdag voor de start van het schooljaar nog iemand langsgeweest om ons welkom te heten in de school, is er vorige week een ontbijt geweest voor alle nieuwe ouders, worden er carpoolings opgezet (hebben wij wel niet nodig want de school is in onze achtertuin, echt wel zalig), en wat vooral opvallend is , is dat de ouders die een kindjes in dezelfde klas hebben, echt wel een zeker ‘band’ proberen te creeren. Ik stond ervan versteld dat die andere ouders de tweede dag al onmiddellijk mijn naam en die van Karel kenden “Hi Greet, how are you, did Carl like his first day in Kindergarten?” Wel leuk, alleen vervelend dat ik absoluut niet meer wist wat hun naam of die van hun kind was, maar het begint te komen.

Afgelopen week ook nog iets gaan drinken in NY met enkele Belgische vrouwen die ik nog niet kende, het was wel fijn. Ik ben blijkbaar wel niet de enige die het niet zo makkelijk vindt om de hele dag thuis te zijn met de kindjes. Ze hadden allemaal kleinere kindjes en zij deden die allemaal drie tot vijf dagen per week naar de opvang. Dus ik blijf op zoek naar een nanny voor 2 dagen omdat dat mijn enige optie is met Karel zijn schooluren. Toch wel een verschil met de Amerikaanse vrouwen hier, want zondag was het blockparty in de straat en die vinden het idee van je kinderen naar opvang te sturen terwijl je thuis bent allemaal uiterst bizar…
Op ons uitje in NY ook de tenten van de Fashion Week gezien (afgelopen week was het Fashion Week Sping ’09), spijtig genoeg alleen de tenten, nog steeds geen celebrities gespot, terwijl de ‘boekskes’ hier elke week volstaan met celebs die gespot zijn in NY. Ik blijf dus uiterst alert ;-).

En verder ook nog 9/11 natuurlijk vorige week. Ik was die dag niet in NY, maar de hele dag natuurlijk wel beelden van herdenkingsplechtigheden gezien en ook nog wat kippevel-verhalen gehoord van mensen die het toch wel van heel dichtbij hebben meegemaakt. Bert was wel in NY en is toch wel serieus rondgeleid met alle plechtigheden. Karel was er toch ook erg van onder de indruk: de twee grote torens met de vliegtuigen. Hij heeft er ook onmiddellijk een tekening van gemaakt en ik moet zeggen, het was echt een mooie tekening. Spiderman en superman waren er ook wel bijgetekend om de vliegtuigen tegen te houden. Toch schattig he…

En nog wat ander groot nieuws (binnen ons wereldje dan toch): Toontje stapt!!, vorige week heeft hij zijn eerste vermeldenswaardige afstand afgelegd en nu probeert hij alle afstanden al stappend te overbruggen, zij het met veel vallen en opstaan…
We zullen er in ieder geval onze handen mee vol hebben, het ziet er een wat ander karakter uit dan onze rustigere Karel. Hij klimt overal op, voor je het weet zit hij op tafel  of op de tv kast en in de speeltuin kunnen we hem nergens vanaf houden, een beetje een roekeloos ventje.

Het is alweer bijna tijd om Karel op te halen, morgen voor het eerst voetbal bij het Madison soccer team, waar blijkbaar de halve klas ook naartoe zal gaan, training op woensdag, matchke op zaterdag, hoewel ik me er blijkbaar niet al te veel van moet voorstellen volgens de andere ouders. We zullen zien, hij kijkt er alvast erg naar uit.

Groetjes,

Greet

Advertenties

Eén reactie to “Back in the US”

  1. we hebben weer genoten van je blog en de foto’s. Vele groetjes en dikke knuffel aan de kids!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: