Wekke in Amerika

“wekke, je moet ook nog iets schrijven op onze blog” kreeg ik een dag voor mijn vertrek te horen. Juist, ik had dat bij mijn aankomst ongeveer een maand geleden zelf voorgesteld. Hieronder een verslag van de afgelopen maand in tien uitspraken met bijhorende foto’s.

1. Greet, ik moet nog wat werken vanavond

Ja, het moet gezegd worden. Er wordt hard gewerkt in NY. Om 7 uur vertrekken ’s morgens en om half acht ’s avonds terug thuis. Na het eten moet er dan ook nog wat gewerkt worden en soms ook op zaterdag.
Maar er moet ook hard gewerkt worden door Greet. 2 kinderen om de hele dag gelukkig te houden, ’s avonds een derde kind. En dan ook nog hotel Madison beheren zodat al die veeleisende gasten uit België gelukkig blijven.

2. Iemand nog iets drinken?

Veel commentaar bij deze foto is eigenlijk niet nodig. Er wordt dus ook goed gedronken in NY.

Ok, ik geef het toe. Er wordt hier duidelijk geposeerd. Greet drinkt natuurlijk niet echt van de fles. Zij drinkt haar dagelijks fles wijn natuurlijk in stijlvolle wijnglazen.

3. In vergelijking met ’t stad is NY toch maar een dorp

Ik ben met Greet 1 dag naar NY geweest en toen was er deze merkwaardige ontmoeting. Een vertegenwoordiger van ’t stad die de New Yorkers kwam uitleggen hoe het voelt om te wonen in een echte metropool.

4. Ja, maar het is wel een puzzel van 2000 stukken hé

Vergeet al die wilde verhalen over het nachtleven in NY, the city that never sleeps, … Na het drinken en werken houdt de echte New Yorker zich bezig met het maken van puzzels. Geen eenvoudige hobby. Ik heb het ook geprobeerd maar toch te moeilijk voor mij.

5. Vandaag is het mijn echte verjaardag maar niet mijn echt verjaardagsfeest.

Karel is 5 geworden maar door al dat drinken was Greet vergeten om op tijd een verjaardagfeest te regelen. Dus was Karel helemaal in de war. Het was wel zijn verjaardag en maar niet zijn echt verjaardagsfeest. Een week later verjaarde hij dan niet echt maar was het wel zijn echt verjaardagsfeest.

6. En volgende week is het wel mijn verjaardag

Ja, beste familie en vrienden(innen) van Greet. Volgende week verjaart Greet, 28 oktober denk ik. Dus niemand heeft nog excuus om geen kaartje te sturen. Een fles wijn is ook altijd welkom.

7. This was the best birthday party ever

Ik weet het niet meer zeker maar ik denk dat ze met 14 waren. 14 kinderen op het grote piratenfeest voor Karels verjaardag.  En dat allemaal onder leiding van Captain Blackbert. U wilt ook zo’n fantastisch feest voor uw kind? Neem dan contact op met Greet van Glenwild Road Productions.

8. dju, waar zijn mijn sigaren!

Ja, zelfs midden in het bos, op een stuk van het Appalachian Trail, kan hij het niet laten. De sigaren gaan overal mee. Maar de sigarenrook hield wel de beren op afstand. Beren hebben we die dag dus niet gezien.

9. Zie, hij kan het!

Na enkele intensieve trainingssessies was het al gelukt. Toon kan nu al de vormen in de juiste opening steken. Hij weet bovendien dat hij het speelgoed moet omdraaien als hij niet onmiddellijk de juiste opening kan vinden want daar zitten ook nog openingen. Cultuur wint het hier duidelijk tegen natuur.

10. I love NY

En hoe was NY? Ik ben een dag terug in België en heb die vraag nu al dikwijls moeten beantwoorden. Hier is dus mijn antwoord: I love NY.

Advertenties

4 Reacties to “Wekke in Amerika”

 1. Desperate Housewife aan de drank … . Een mooi beeld hangt ge van mij op.
  We hadden natuurlijk afgesproken: geen censuur en de mensen hebben recht op de waarheid. Mijn verslag volgt dan ook nog…
  Greet
  PS: effe serieuzer: bedankt voor het toffe en originele verslag, het was heel fijn je ‘in huis’ te hebben…

 2. fijn om wekke in huis te hebben?

  EEN HELE MAAND???

 3. Ja, makkelijk zal het niet geweest zijn.

  Maar ik denk dat ze subsidies hebben gekregen van de Vlaamse Gemeenschap.

 4. Verjans Libert Says:

  Hallo Greetje,

  We wensen je een heel gelukkige verjaardag, en nogmaals bedankt voor de fijne dagen bij julie. We missen jullie toch wel een beetje.
  Mama en papa.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: